DEB DE LEAU

>>>> <<<<WAAROM BEPANTHEN ZALF?

Er zijn maar een aantal wettelijk goedgekeurde aftercare zalven. Deb geeft de voorkeur aan het verzorgen van de tattoo met Bepanthen Zalf.

De redenen:
• De tubes worden steriel gevuld en 100% afgesloten afgeleverd. Voor het eerste gebruik moet een verzegeling in de dop worden gebroken;
• Door het hoge vet percentage (70%) werkt Bepanthen Zalf licht bacterieremmend (vergelijkbaar met vaseline.) Daarnaast legt de gezuiverde en geraffineerde lanoline een beschermend laagje op de huid zonder haar af te sluiten;
• De zalf bevat geen onnodige bestanddelen zoals conserveermiddelen en geur of kleurstoffen omdat deze allergieën kunnen veroorzaken. Het bevat uitsluitend ingrediënten waarvan de klinische veiligheid is vastgesteld.

De meerwaarde van Bepanthen Zalf ten opzichte van een zalf die alleen een laagje legt, zoals vaseline, is de werkzame stof dexpanthenol. Uit onderzoek blijkt dat de huid sneller geneest met een zalf die dexpanthenol bevat dan een zalf die “alleen vet” bevat. Bepanthen is opgenomen in de richtlijnen van het Landelijk Centrum voor Hygiëne en Veiligheid (LCHV).

"Bepanthen zalf" = "Bepanthen Baby Zalf" = "Bepanthen beschermende zalf". De ingrediënten zijn exact hetzelfde. Het is tijdens het genezingsproces van je tattoo niet aan te raden andere producten van Bepanthen te gebruiken. Want bij de 'verzorgende crème' zal de nadruk niet zo sterk liggen op bescherming als bij een zalf. En in de 'intensieve lotion' zit parfum en alcohol wat irriterend zou kunnen werken. Je kunt de ingrediënten per product vinden op hun site www.bepanthen.nl/producten.

Verder is het niet aan te raden reeds aangebroken tubes te gebruiken die al een tijdje in huis liggen en/of voor andere doeleinden gebruikt worden. Een ontsteking van de wond kan dan al gauw op de loer liggen. Koop tijdig bij een apotheek of drogisterij een nieuwe tube en gebruik die alleen voor jezelf en tijdens de periode van de genezing van je tatoeage.

De zalf is verkrijgbaar in tubes bij de meeste drogisterijen. Het is afhankelijk van de grootte van je tattoo welke je beter kan aanschaffen. Meestal volstaat die van 30 gram die rond de 5 euro kost.

NB: Een nieuwe verzegelde tube van 30 gram is eventueel ook in de studio verkrijgbaar!